Tulumba tatlısı tarifi yapılışı

Tulumba tatlısını eminim herkes çok sever. Sevmeyenlerde var ama sayıları oldukça azdır. Çünkü gerçekten güzel bir tadı var. Herkese öneriyoruz. Tarif için yazımızın devamını okuyabilirsiniz. Afiyet olsun.

MALZEMELER:

  • 250 gram un,
  • 100 gram margarin,
  • 4 yumurta 750 gram toz şeker,
  • 1 limon,
  • 1 çorba kaşığı fıstık,
  • Zeytinyağı,
  • Tuz,
  • Su.
  • YAPILIŞI:
    Tencereye margarin, 1 çorba kaşığı şeker 1 fiske tuz, ve 1,5 bardak su konur.
    Ateşe oturtulup kaynatılır. Kaynayınca un ilave edilir. Süratle karıştırılır.
    Karıştıra karıştıra 10 dakika daha pişirilir.
    Piştikten sonra ateşten alınır, soğuması beklenir.
    Ilıyınca yumurtalar ilave edilir, iyice karıştırılır.
    Sonra “tulumba tatlısı” kalıbına doldurulur,
    Sonra, soğuk zeytinyağı bulunan kaba 5 santim boyunda parçalar halinde sıkılır.
    Sonra orta hararetli ateşe oturtulur. Hafif sertleşinceye kadar
    dokunulmaz.
    Sonra karıştırarak her tarafları pembeleştirilir.
    Tencereye şeker, 1 tatlı kaşığı limon suyu ve üstünü geçecek ka*dar su konur. Ateşe oturtulur. “Kıvamlı şurup” hazırlanır.
    Pembeleşenler süzgece çıkarılır. Yağları süzüldükten sonra, hazırlanmış olan “kıvamlı şuruba” atılır.
    Şurubu çekenler servis tabaklarına konur. Üstlerine kıyılmış yeşil fiştik serpiştirilip servis yapılır.

    İlk yorum yapan olun

    Bir yanıt bırakın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


    *