Şalgamlı tarhana çorbası tarifi

Ana Sayfa » Yemek » Şalgamlı tarhana çorbası tarifi
Paylaş
Tarih : 08 Kasım 2015 - 21:11

Maraş halkının sofralarından eksik olmayan bir yemektir. Tarhana çorbası dediğimiz zaman bu diyarda herkes için ortam bir damak tadı vardır. Hele bir de işin içine şalgam girince ayrı bir lezzet çıkar ortaya… İşte bu nefis çorbanın tarifini sizler için burada paylaşıyorum;

Öncelikle malzemelerimizi listeleyelim;
*Tarhanamız (taze olması makbuldür)
*Şalgam (miktara göre azaltabilir, arttırabilirsiniz)
*Ek olarak birazda kırmızı pul biber
*Tuz
*Nane
*Taze (yoksa sıvı) yağ

Yapılışı;
salgamli-tarhanaÖncelikle şalgamlarımızı soyalım ve küp şeklinde doğrayalım. Bir yandan da tencereye yeteri kadar su ve tarhana ekleyelim fazla eklerseniz çorbanız koyu olabilir. 4 bardak su için 1 bardak tarhana (küçük parçalı) ekleyebilirsiniz. Doğradığımız şalgamları suda kaynatalım ve yumuşadıklarında süzelim; aynı zamanda bir yandan da tarhana ve suyu kaynatalım. Tarhanada kullanacağınız suyunuz soğuk su olmalıdır tarhanayı karıştırarak iyice pişirin. Daha sonra kaynatarak yumuşattığımız şalgam küplerini bu karışıma ilave edin. Yeterince tuz ve pul biber ekleyin. Çorba güzel bir kıvama gelene kadar pişirin.

Ve en sonunda erittiğiniz yağın içine nane karıştırın ve yakın. Çorbanızı tabaklara bölüp bu naneli sosu üzerlerine dökün, afiyet olsun… Başka tariflerde görüşürüz…

Etiketler :

SPONSOR REKLAMLAR

BENZER HABERLER

Tulumba tatlısı tarifi yapılışı
Tulumba tatlısı tarifi yapılışı

Tulumba tatlısını eminim herkes çok sever. Sevmeyenlerde var ama sayıları oldukça azdır. Çünkü gerçekten güzel bir tadı var. Herkese öneriyoruz.

Yöresel ürünler kuru kabak satışı
Yöresel ürünler kuru kabak satışı

Birçok hemşehrimiz soruyor; kuru kabak nereden alınır? Kuru kabak satışı yapan birçok internet adresi mevcuttur. Ancak bunların hepsine güvenemeyiz.

Yorum Yap

İsminiz
E-Posta Adresiniz
Yorumunuz

REKLAMLAR

KÖŞE YAZARLARI